Een vouwgordijn lijkt op een rolgordijn. Echter wordt de gordijnstof hierbij niet gerold, maar gevouwen. Het woord vouwen zegt eigenlijk al  bij het optrekken of neerlaten van het gordijn. Je herkent een vouwgordijn aan de horizontale plooien in de stof. Vouwgordijnen bedien je met een koord, waarmee je het gordijn meer of minder uitvouwt. Met een koordstop kun je het gordijn vastzetten op de gewenste hoogte, je bepaalt hoeveel licht binnen komt ideaal dus!

Vouwgordijnen komen steeds vaker tevoorschijn in woningen. Ze zijn in verschillende varianten en maten beschikbaar. (Zie website). Naast dat de gordijnen erg handig zijn en er prachtig uitzien, zijn er nog meer redenen om te kiezen voor een vouwgordijn. Daarom zetten wij voor je even de belangrijkste redenen op een rijtje

Lichtinval in uw huis

Wil je wel een beetje zon in je woonkamer, maar niet te veel? Laat je vouwgordijnen een beetje naar beneden zakken. Je kan dus zelf bepalen op welke hoogte je vouwgordijnen laat hangen. Het is dus erg gemakkelijk om te spelen met lichtinval in je huis.

Voor welke ruimte is vouwgordijnen geschikt?

Vouwgordijnen zien er wat strakker uit dan over gordijnen daardoor ze  passen in elke ruimte en interieur. Ze passen dan ook zowel in moderne als in meer traditionele interieurs.

Simpel en praktisch

Van alle gordijnsoorten die op de markt zijn, is het vouwgordijn een van de simpelste en praktische raamdecoratie die er is. Als je bijvoorbeeld kiest voor jaloezieën dan kies je er automatisch ook voor om veel schoon te maken met de hand omdat ze erg veel stof opvangen. Vouwgordijnen hoef je natuurlijk niet met je handen schoon te maken, die kan je zo vaak als je wilt in de was stoppen. Je haalt het vouwgordijn gemakkelijk van het systeem af en stopt het zo in de wasmachine. Als eindresultaat lijkt het net alsof het vouwgordijn nieuw is.

Isolatie

Elk gordijnsoort heeft een isolerende werking, of het product nou heel dun of dik is. Daarnaast houden ze ook nog eens de warmte buiten als u dat wilt. Maar met vouwgordijnen komt er nog iets extra’s bij. Onder een raam zit vaak een verwarming, check je eigen huis maar eens. Normale gordijnen die tot de vloer komen houden dan vaak warmte tegen van de verwarming. Maar met vouwgordijnen die tot de vensterbank komen, gebeurt dat niet. Hierdoor kan je wanneer het koud is gewoon de kachel aanzetten zonder dat de gordijnen de warmte tegen houden.

Interieur

Vouwgordijnen zijn beschikbaar in vele stoffen en materialen. Hierdoor passen ze bijna bij elk interieur, of het nou een modern of klassiek is. Vouwgordijnen zijn geschikt voor elk interieur!

Bekijk hier alle vouwgordijnen van vouwgordijnen specialist

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *