Maskers voor aan de muur

Wanddecoratie

Maskers voor aan de muur worden gebruikt als decoratie. Dit kan uit een bepaalde cultuur komen of puur en alleen worden gebruikt als opvulling in het huis. Wanddecoratie kunnen een enorme impact geven aan de stijl van het huis.

Tips voor wanddecoratie​

Hier zijn enkele tips voor het stijlen van wanddecoratie

Doen: gebruik vaste kleuren

Pas de kleuren aan op de accessoires die zich in het huis bevinden. Dit gaat van kleuren in de slaapkamer tot kleuren in de woonkamer. Er zal hierdoor een eenheid in het huis ontstaan.

Doen: combineer wanddecoratie

Het wordt hierdoor speels aan de muur. Gebruik objecten in verschillende vormen, kleuren, hoogtes en patronen. Om het een rustige uitstraling te geven, gebruik dan dezelfde maten en kleuren.

Niet doen: zomaar kleuren gebruiken

Dit zorgt voor onoverzichtelijkheid en maakt het onrustig in huis. Wanneer de kleuren bij elkaar passen, maakt dit het beeld in huis rustig. Denk hierbij aan warme kleuren en koude kleuren, gooi deze kleuren niet zomaar door elkaar heen.

Niet doen: voorzichtig zijn

De wanddecoratie wordt saai wanneer je te voorzichtig hiermee bent. Laat verschillende regelingen zien, met hoogtes en objecten.

Inspiratie voor wanddecoratie

Om decoratie op te hangen, zal er eerst inspiratie moeten worden opgedaan. Dit kan worden gedaan door een stuk te wandelen en in de natuur te kijken of naar een woonwinkel te gaan en hier rond te kijken. De voorbeelden kunnen zorgen voor nieuwe ontwikkelingen in het brein. Het kan ook interessant zijn om oude foto’s te bekijken en deze te bewerken of te combineren met nieuwe foto’s.